Judo i skolen

Hvis man underviser børn i judo i skolen, kan de blive interesserede i judo som foreningsidræt. I skolen kan børn lære nogle af de basale elementer i judo – ligesom de kan det i andre idrætsområder. Der er ingen forskel. 

Judo er dog en specialist-sport, der kan være farlig, hvis undervisningen ikke er  tilpasset skolen. Der findes uheldigvis højtgraduerede judotrænere, der har svært ved at undervise i Judo som skoleidræt. Neil Adams, og jeg, tror og håber på, at idrætslærere i skolen kan lære en pædagogisk tilgang til judoundervisning. Basisøvelser, der relaterer sig til skole-konteksten, men som stadig er judo.

Der er naturligvis forskel på judo som elitesport og judo som skoleidræt.

Grundlæggeren af judo, Jigoro Kano, lagde vægt på etikette og disciplin som en integreret del af læreprocessen.  Interessant for i dag er, at mange skoler er udfordret af uro og mangel på god arbejdsdisciplin.

Læs Neil Adams fine artikel her: 

Martin Lykkegaard

Martin Lykkegaard

Leder og grundlægger af
Center for Kamp og Kultur

Kroppen under overfladen

Vi fødes som en krop. Vi lever som en krop. Vi dør som en krop. Inden vi dør, går vi i skole som en krop. Vi dyrker idræt som en krop.

Judo en del af FIT FIRST 10

Super spændende dag, hvor jeg havde den store fornøjelse at være med til at introducere judo i forhold til FitFirst-konceptet. 10 Specialforbund er med, og judo et af dem. Konceptet er

Projekt Kamp og leg

Projektet Kamp og leg i en kropsforskrækket kultur nærmer sig sin afslutning. I dag blev det tid til, at børnene der har været med i projektet, kunne kæmpe og lege med

Del dette indlæg

Del på facebook
Del på email
Del på twitter
Del på linkedin
Del på google