Judo en del af FIT FIRST 10

Martin Lykkegaard

Martin Lykkegaard

Leder og grundlægger af
Center for Kamp og Kultur

Super spændende dag, hvor jeg havde den store fornøjelse at være med til at introducere judo i forhold til FitFirst-konceptet. 10 Specialforbund er med, og judo et af dem. Konceptet er udviklet i et tæt samarbejde mellem SDU, DIF, 10 specialforbund og Team Danmark og indeholder 51 lektioner med modificeret sport i skoleregi – for sundhed, fysisk form, trivsel, læring og bevægelsesglæde. Alt sammen rettet mod indskolingen.

Det giver fantastisk god mening, fordi Judo er meget rig på højintense træningselementer. En idræt, hvor det er nemt at høste de sundhedsmæssige effekter. Jeg vil gå så vidt som til at hævde, at Judo er en smuk integration af kredsløbstræning, udholdenhedstræning og styrketræning. I god aldersrelateret judo-undervisning er der passende belastninger og stød mod skelettet. Judo er i den grad en vægtbærende idræt. Man bærer ikke bare selv sig, men man bærer også makkeren. Det styrker knogletætheden.

I dag blev konferencen skudt i gang af Prof. Peter Krustrup og Charlotte Sandager Jeppesen fra SDU, Liselotte Byrnak fra DIF og Peter Jensen, Team Danmark.

Læs om konceptet og se materialet fra de 10 Specialforbund. 
Det er brugbart for enhver idrætslærer og -pædagog.

Del dette opslag med alle dem du kender der underviser i idræt og som ønsker 51 lektionsplaner. Spændende, godt og gratis. What’s not to like?

Bedste hilsner
Martin 
www.kampogkultur.dk

Andre blogindlæg:

Del dette indlæg med dine venner

Del på facebook
Del på email
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print